Hur kan vi öka engagemanget?

Jag är medlem i den här föreningen sedan 1996. Just nu känner jag mig lite bekymrad över hur vi ska kunna få dig som medlem engagerad i föreningsarbetet som tex att sitta i styrelsen eller andra förtroendeposter.  På senaste årsmötet var det till och med svårt att hitta två personer som var villiga att  justera årsmötesprotokollet. Inte särskilt betungande är det heller. Än mer omöjligt verkar det vara att hitta en valberedning. Så vi har just nu ingen sådan.

Det är ju i själva verket ett väldigt roligt jobb! Du som gillar att lära känna dina grannar, och inte bara de närmaste, här är din chans. Det krävs inte att du haft stuga länge, bara du har viljan till social kontakt och är intresserad av andra människor. Möjligheten till social kontakt är ju extra viktigt och värdefullt nu i pandemitider, något vi saknar, i detta fall kan den sociala kontakten räcka med ett häng över staketet för en pratstund.  Syftet är ju förstås ytterst att hitta medlemmar som kan bidra i förtroendeposter på ett bra sätt för föreningens framdrift. För vi vill väl att vårt fina område ska bestå? Så kom igen! Föreslå hur vi ska göra för att öka engagemanget!

 

Lämna ett svar