Slå inte av huvudströmbrytaren

Som alla känner till är elen väldigt dyr i nuläget. Därför är det extra viktigt att hålla elförbrukningen i stugan nere till ett minimum under vinterhalvåret då man ändå inte är där så mycket.

Styrelsen vill därför tipsa dig om att dra ut sladdar till alla eluttag. Vill du har element och kyl och frys på så rekommenderar vi att ha så låg värme som möjligt. Bäst är naturligtvis att dra ut sladden helt även där.

Men du får inte stänga av huvudströmbrytaren! Gör man det så fungerar inte elmätaren och det orsakar stora problem när den totala elförbrukningen ska räknas ut. Även om du inte förbrukat någon el så behöver man kunna se det. Din elmätare måste alltid kunna redovisa en siffra över förbrukad el för en viss period. Även om förbrukningen är noll. Om mätvärden inte syns skulle det ju dessutom kunna bero på en trasig mätare.

Tack för ditt samarbete och fortsatt trevlig höst!

/Styrelsen

Lämna ett svar