Tidig vår

2014-05-04
Våren kom ovanligt tidigt i år och man förleds lätt att sätta igång med både det ena och andra alltför tidigt. Just nu flyger snöflingorna i luften trots att det är alldeles grönt ute – som om det vore i slutet av maj. Nu är den bästa tiden, njut av den skira grönskan, det är så kortvarigt.

Under sommaren kommer vi att byta elmätare och installera ett nytt system för elmätaravläsning. Det är på tiden eftersom våra nuvarande mätare är över 30 år gamla och mätvärdena inte längre är helt korrekta. Slutmålet med det nya systemet är att kunna sända fakturor efter faktisk förbrukning exempelvis en gång i halvåret. Eller oftare om vi önskar ha det så.

Under förra året har vi återigen sett över alla privata vattenanslutningar och eventuella fasta avlopp. Det som inte får finnas enligt våra regler har tagits bort. Under våren kommer dessutom representanter från Södra Roslagens Miljö och hälsoskydd att kolla vatten, avlopp och toalettlösningar i varje hus. Det är bra att de håller koll på detta eftersom marken här är känslig och det är nära till vattendrag som kan påverkas. Vi är så privilegierade att vi får vara på detta område men det kräver att vi lever efter de få restriktioner som ändå finns.

Njut av er vår!
Irene

Lämna ett svar